Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Türk Dış Politikasının Temel Eğilimleri ve Güncel Gelişmeler” konulu panel düzenlendi.
siyaset-konferans  Panel konuşmacısı olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü katıldı. Ülkemizin izlemiş olduğu dış politikadan ve bölgesel faktörlerden bahseden Gümrükçü “kendi içimizde huzur, istikrar ve demokrasi olmazsa dışarıya açılamayız. Dış politikamız tutarlı bir biçimde gerçekleşmez” dedi.
Avrupa Birliği sürecine de değinen Gümrükçü “Türkiye AB’den bağımsız bir şekilde demokrasisini ve kendi özgüvenini sağlıyor. Ülkemizdeki gelişmeler başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülkede benimseniyor. Bölgesel iş birliği için çok sayıda çalışmalar yapılıyor. Daha sonra bölgesel faktörden çıkıp ses getirecek nüfuzlu bir yapıya sahip olunacaksa, küreselleşme yolunda ilerleyebiliriz” şeklinde konuştu.
Konferansa katılan öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Gümrükçü, daha sonra öğrencileri Dışişleri Bakanlığı’nda sizin için de yer var diyerek öğrencileri Dışişleri Bakanlığında çalışmaya davet etti. Gümrükçüye, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam’dan katılımından günü anısına plaket verildi. Konferansı çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.
– TÜRK DIŞ POLİTİKASININ TEMEL EĞİLİMLERİ VE GÜNCEL GELİŞMELER KONFERANSI VERİLDİ
– DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ LEVENT GÜMRÜKÇÜ KIRŞEHİR’DE ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir