Kırşehir Ülkü Ocakları şehir merkezinde açtığı stantla hem çocukların “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutladı hem de onlara Türk bayrağı ile oyuncak hediye etti.
dunya-cocuk-gunu  Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel, “Her 20 Kasım günü bütün dünyada kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü”nün bütün çocuklar için güzelliklere vesile olmasını dileyerek; ülkemizde çocuk hakları konusunda yaşanan ihmalleri gündeme getirmek niyetindeyiz.
Bizler “Çocuklar Gülsün Diye” elimizden gelen her şeyi yapacak, çocuklarımızın
hayatlarının sağlam temeller üzerine kurulması için hiçbir zorluktan kaçınmayacağız. Bugün, dünyada çocuk istismarı sıralamasında üçüncü sırada olan ülkemizde her ne kadar bunu gerçekleştirmek oldukça güç görünse de bizler yılmayacak, bölünme kabul etmeyen kutsal bir bütün halinde Lider Ülke Türkiye’nin inşaasını tamamlayacağız.
Ülkemizde, Anayasa tarafından devletimize verilmiş olan, “Çocuğun Korunması ve Gelişiminin Sağlanması” görevinin tam olarak yerine getirilemediğine dayanak oluşturabilmesi açısından somut verileri sizlere sunuyoruz.
Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 18 bin çocuk cinsel istismara uğradı ve son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bin ! Ülkemizde son 5 yılda yaklaşık 1700 çocuk kaçırıldı !Sokakta yaşayan çocuk sayısı 25 bin civarında !Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 20 bin aile, 16 yaşından küçük kızlarını evlendirebilmek için mahkemeye başvurdu ve bu sebeple ülke genelinde çocuk yaşta evlendirilme oranının %15’den daha fazla olduğu düşünülüyor !
Ve bu ihmallere ek olarak ülkemizde çocuklara yönelik fiziksel şiddete rastlanma oranı % 46 ! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” sözleriyle seslendiği, geleceğin teminatı olan çocuklarımız için; gerek yasal düzenlemeler gerek ise eğitim alanında milli ve manevi değerler dikkate alınarak yapılacak iyileştirmeler ile çocukların ve ailelerin korunup bilinçlendirilmesi görevi devletimize düşmektedir.
Sadece temsili bir gün olan “Dünya Çocuk Hakları Günü”nün değil aslında tüm günlerin onlar için olduğu, çocuklarımızın gülen yüzünün hiç solmamasını diliyor ve Ülkü Ocakları olarak onların her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir