CHP Antalya Milletvekili ve Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kayseri’den Ankara’ya geçerken Kırşehir il Teşkilatını ziyaret etti.
deniz-baykal  Partisinin Kırşehir İl Başkanlığı’nın balkonundan vatandaşlara seslenen Deniz Baykal, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkese kökü, kökeni ne olursa olsun sahip çıkacaklarını belirterek, ülkenin zor günler geçirdiğini söyledi.
Deniz Baykal, “Biz binlerce yıldır, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de birlikte yaşadık. Binlerce yıl daha birlikte yaşayacağız. CHP kimseyi kimseye ezdirmeyecektir. Kimsenin hakkını kimseye yedirtmeyecektir. Ama, hiç kimseyi de Türkiye’den ayrıştırma peşinde koşanlara yem yapmayacaktır. Binlerce yıl beraber olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ayırmak isteyenler olabilir. Ayırmak isteyenler terör yapabilir, şiddet yapabilir. Ayırmak isteyenler iktidar sahiplerini korkutmuş olabilir. İktidar sahiplerini peşlerine takmış olabilir. İktidar sahiplerini kendilerine muhatap kabul ettirmiş olabilir. Ama hiç üzülmeyin, hiç bir şey değişmez. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, kökü kökeni ne olursa olsun herkesi, Kürt’ünü, Arap’ını, Çerkez’ini, Gürcü’sünü, Arnavut’unu, hiç bir ayrım gözetmeden 76 milyonun 76 milyonunu da bir ve beraber tutma konusunda Cumhuriyet Halk Partisi tarihi görevine bugün de sahip çıkacaktır” dedi.
Deniz Baykal İl Başkanlığını balkonundan yaptığı açıklamanın ardından, partililerle bir süre görüştü ve Kırşehir’den ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir