Kırşehir Alperen Ocakları, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği ve PKK tarafından yapıldığı iddia edilen katliamı kınayarak, Başbağlar Şehitlerini rahmetle andığını açıkladı.
alperen-ocaklari  Kırşehir Alperen Ocakları Başkanı İbrahim Ceylan, açıklamasında, “Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, onu kınıyor ve lanetliyoruz. Biz bunu kınarken, Başbağlar’da evlatlarını kaybeden anaların, feryadı nasıl bizi yakıyorsa, Sivas’ta Madımak Oteli’nde evlatlarını kaybeden ana babaların, yavrularının acıları da yüreğimizdedir. Ama Sivas Olayları’nı devlet törenleriyle kınarken Başbağlar’ı kınamayanların kasıtlı davrandıklarını düşünüyor ve lanetliyoruz. Burada iki gün arayla gerçekleşen olaylarla ilgili bir gerçeği, bir kez daha hatırlamak gerekir. Madımak katliamını dillerine dolayanlar şiddeti, aşırılığı, terörü lanetleyip doğruda birleşip Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Arap, Çerkez hepimiz bir kilimin desenleriyiz mesajı vermek yerine, kasıtlı olarak kin ve nefretle Milliyetçi-muhafazakâr camiaya saldırmayı esas alıyor. Oysa Sivas’ta yaşanan olaylarda Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun talimatıyla birçok kişi BBP il binasına alınmak suretiyle parti yöneticileri tarafından kurtarılmıştır”ifadelerine yer verdi.
Ceylan açıklamasında, ”Başbağlar katliamı da Madımak olayıyla bastırılarak unutturuluyor” dedi. Ceylan, ”Anadolu’da son kale hükmündeki Alperen Ocakları mensupları, son kalenin neferleri Alperenler olarak Başbağları unutmayacak, unutturmayacağız. Bu vesileyle Kerkük’te Doğu Türkistan’da ve Tüm Türk İllerinde Suçu Müslüman Türk olduğu için şehid olan soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir