Kırşehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adaylarından Doç. Dr. Cengiz Şahin Ahi Evran Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerle istişare toplantısında bir araya geldi.
akademisyen  Toplantıya fakülte, enstitü, yüksek okul ve meslek yüksek okullarında görev yapan yüze yakın akademisyen katıldı.
Akademisyenler istişare toplantısına katılanlara teşekkür eden Şahin, “Beni kırmayarak yemeğimize katılan, üniversitemizin ve ülkemizin aydın insanlarına, fakülteler, enstitüler, yüksekokul ve meslek yüksek okullarımızdaki akademisyen arkadaşlarımıza hoş geldiniz der,  beni onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Kırşehir’in Anadolu’nun Türkleşmesi sürecinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şahin, “Kırşehir, Anadolu uygarlığının irfan merkezidir. Öyleyse Kırşehir önemlidir, öyleyse bu şehrin belediye başkanı olmakta önemlidir.
Günümüzde yüksek öğrenim temeline akademisyenlere dayanmayan hareketler ister siyasi, ister fikri olsun entelektüel bir ufuk yaratamadıkları için anti-sosyal ve saldırgan olmaktadırlar.Bir ülkenin bağımsız olarak yaşayabilmesi milli devlet, milli ekonomi ve milli ordunun olması ile mümkündür. Bunların önemini kavrayamayanlar ister Müslüman, ister milliyetçi, ister Atatürkçü, isterse solcu olsun hiçbir şartta içte ve dışta ülkesinin menfaatlerini savunamaz.12 Eylül öncesi batının ürettiği kavramlarla bizleri sağ sol olarak bölüp çatıştıranlar ve bunlara seyirci kalanlar bugün büyük bir temsil gücü kazanmışlardır. Sağın ve solun vatansever unsurları yapay tartışmalarla cepheleşmiş, sömürgenin iç ve dış unsurları ülkenin milli zenginliklerini ve cumhuriyetin kazanımlarını hoyratça harcamışlar, kurduğumuz Türkiye cumhuriyetini bölünmenin eşiğine getirmişlerdir” şeklinde konuştu.
Şartlar ne olursa olsun tüm milliyetçiler ve vatanseverler elini taşın altına koymaları gerekliliğini belirten Şahin, Küreselleşme, Özelleştirme, Devletin Küçültülmesi ve Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi gibi demokratik talepler amaçları dışına saptığını, ifade etti.  Şahin, “Bin yıllık kardeşliğimiz bozulmak istenmektedir. Yerel yönetimler başta olmak üzere ülkesinin yüksek çıkarlarını savunan her aydın, her akademisyen devletine sahip çıkmalıdır.Çünkü devletimiz olmazsa ne birey hakları ne insan hakları nede geleceğimiz olur.Kırşehir’imiz eğitim, kültür, sanat, turizm, sanayi gibi alanlarda ürettiği katma değer ile ne yazık ki ülke gerisinde kalmış; sürekli göç veren, işsizliğin arttığı ve yaşanılabilir bir kent olma özelliğinden uzaklaşmıştır.Kırşehir eğitimde değil, SBS ve LYS sınavlarında marka kenttir. Eğitimde olduğu gibi, kültür, sanat, turizm, sanayi gibi alanlarda var olan potansiyelini kullanamamaktadır” ifadelerini kullandı.
Akademisyenler ile başlatılan istişare toplantısı karşılıklı soru alışverişinin ardından sona erdi.
– AKADEMİSYENLER BİR ARADA
– MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI CENGİZ ŞAHİN AKADEMİSYENLERLE İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİRARAYA GELDİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir