AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, kentte üç gündür yapılmakta olan ve iki gündür AK Parti önünde süren oturma eylemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz insanları ayrıştırmıyoruz. İstek ve talepler hukuk ve demokrasiye uygun şekilde yapılabilmelidir” dedi.
akp-kirsehir  Üç gündür süren oturma eylemi, Kırşehir’de sendika ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Ankara Caddesi üzerinde toplanan grup, ‘Hükümet istifa, sokaklar bizim polis defol, direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar atarak AK Parti İl Binası önüne kadar yürüdü. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte AK Parti önüne kadar slogan atarak gelen grup basın açıklaması yaparak, oturma eylemi gerçekleştirdi. “Taksim direniyor Türkiye direniyor” başlığı ile yapılan açıklamada, “Ülkemizin her yanında sokağa çıkan halkı sindirmeye çalışan polis, durumu gün geçtikçe devlet terörüne dönüştürmüştür. Halkları birbirine düşman eden AK Parti iktidarı derhal istifa etmelidir” denildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇETİNKAYA’DAN AÇIKLAMA
Parti binası önünde ikinci kez gerçekleşen oturma eyleminin ardından sağduyu çağrısında bulunan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya ise, “Biz insanları asla ayrıştırmıyoruz. Bu ülke için çalışan, düşünen insanlar bizim kardeşimiz. Bizim gönlümüz her zaman açık. Her türlü istek ve talep hukuk ve demokrasi devletlerinde hukuka ve demokrasiye uygun talepler olmalı. Bu milletin otobüsü bu milletin bu milletin yetimin hakkı olan otobüs durakları milli servetimiz, yok edecek anlayış asla kabul etmediğimiz anlayıştır. Polis bizim kardeşlerimizdir. Onlar da bu ülkenin huzuru için gece gündüz çalışmaktalar. Bizim istediğimiz bu ülkede huzur olsun. Huzur ortamının devam etmesi için uğraşıyoruz. Gelsinler her türlü talepleri bir masada konuşalım. Bizler bu birliktelik ve beraberliğe de açığız. Türkiye her zaman içerisinden çıkardığı dinamikler ve sağduyusu ile bu günleri de aşacaktır. Bizler öyle inanıyoruz. Teşkilatlarımıza güveniyoruz. Ne varsa seçimlerde olacaktır. Seçimlerde en iddialı parti AK Parti’dir. Siyaset bizler için daima ikinci planda olmuştur” ifadelerini kullandı.
Partilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, “Siyaset bizler için amaç değil araçtır. Kırşehir’de yapılan eylemlerde taşkınlık göstermeyen gruplar da demokrasi örneğini sergilemektedir” dedi.
– AK PARTİ İL BAŞKANI ÇETİNKAYA’DAN EYLEM AÇIKLAMASI
– ÇETİNKAYA:
– “BİZ İNSANLARI AYRIŞTIRMIYORUZ. İSTEK VE TALEPLER HUKUK VE DEMOKRASİYE UYGUN OLMALI”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir