Seyfe Gölü Ekoloji Dernek (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, dünyanın Seyfe Gölünün önemini bildiğini fakat yeterli derecede tanıtılamadığını söyleyerek, yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını istedi.
seyfe-golu  SEYGED Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Çetiner açıklamasında, doğal ve yapay, devamlı ve geçici, durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu sular, bataklıklar ve sazlıkların sulak alanlar olduğunu kaydederek, Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin de bu kapsama girdiğini belirtti.
Sulak alanların, bölgenin su rejiminin dengelenmesine katkı sağladığını ifade eden Çetiner, “Bu alanlar nem oranını yükselterek başta yağış ve sıcaklık olmak üzere iklime olumlu etki yapıyor. Zengin bitki ve hayvan türleri ile yeryüzünün en önemli genetik rezervuarlarını içinde barındırıyor. Türkiye’de yaklaşık beş yüz adet sulak alan var. Bunlardan 135 tanesinin uluslararası öneme sahip ve 13 tanesinin de Ramsar Sözleşmesi kriterlerine uyuyor. Seyfe Gölü Kuş Cenneti ise bu 13 sulak alan içerisinde olmakla birlikte; I. Derece Doğal Sit Alanı, Tabiatı Koruma Alanı ve Ramsar Sözleşmesi ile üç adet koruma sınıfı ile Türkiye’de ilk 4’te olan bir sulak alan” dedi.
Bu kadar önemli bir yerin korunmasının ve tanıtılmasının yeterli düzey de olmadığını savunan SEYGED Başkanı Çetiner çalışmaların hızlanmasını arzuladığını ve Vali ve Milletvekillerinin katkılarıyla arzulanan noktaya geleceğine inandığının altını çizdi. .

– SEYGED BAŞKANI ÖMER ÇETİNER:
-“ÇALIŞMALARIN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir