İnternetten nasıl para kazanılır.

Son tartışmaların kaynağı olan demecin etkisi bile gösteriyor ki bizim Cumhuriyet, imdi zamanın

ruhunu taşıyamayacak derecede sembollerle müzeyyen içi zifos bir Cumhuriyettir. Sembollerle

süslenmiştir zira çağdaşlaşmayan halkını yeri geldiğinde kanun uygulansın diyerek mezarından çıkarıp

asan, yeri geldiğinde ise asri kıyafetlerle süsleyerek ölüm cezası sehpalarında asan bir Cumhuriyet’tir

bizimkisi. ParaŞapka takmadı niteleyerek istiklal Mahkemeleri’nce yargılanan sanığın, idam edilmeden evvel eceliyle ölmesi üzerine, ‘gereği düşünüldü’ heyetinin ‘mezarından çıkarılıp yine asılmasına’ çizgili bir hüküm verebildiğini biliyoruz. Para Sembollerle süslenmiş muasır Cumhuriyet, soy manasını ortaya seren misal pratikleri çeşitli zamanlarda türlü yerlerde bile sergilemişti.

Dersim katliamının simge ismi Seyit Rıza’nın ölüm cezası ediliş para şekli Cumhuriyet’in sembolik düzeyde artan çağdaşlaşmasına balkı bir misal oluşum etmektedir:

Katliam ve işgalin arkası sıra Seyit rıza düçar ve kafasındaki sarık çıkarılarak namına fötr şapka takılmıştı. Ceket giydirilmiş ve medenileştirilmişti! ‘Cesetleri değil, manaları idam eden tarihin’ ‘medenileştirdiği’ Seyit Rıza’yı asarak, bizlere rejimin pratiklerinin hakikat ehemmiyetini hatırlatan şifreyi yüce sesle bir sefer elan haykırmıştı: ‘Biz asrileşmek istemeyen anket doldurgericileri çağdaşlaştırır öyle asarız.’ Her dakika ‘çıbanbaşı’ olarak muamele görmüş olan Dersim, bir kılgı ile ‘kökünden kazındı’ ve huzur binlerce insanın ölmesi, binlercesinin ise sürgüne gönderilmesiyle sona aziz bir manevra olarak tarihe geçti. Resmi değil tabii, gerçek tarihe. anket doldur Her çağ ‘çıbanbaşı’ olarak yol görmüş olan Dersim, bir kılgı ile ‘kökünden kazındı’ ve kat binlerce insanın ölmesi, binlercesinin ise sürgüne gönderilmesiyle sona aziz bir manevra olarak tarihe geçti. Resmi değil tabii, gerçek tarihe. niye Dersimlilerin idam cezası sehpalarında “Evlad-ı Kerbelayık, ayıptır, zulümdür cinayettir…” deyip anket doldur kendilerini talik etmek zorunda kaldıklardan, annelerinin entarileri altına saklanarak, üzerlerine mermi ve bombalar yağdırılırken göğüslere bastırılarak yaşatılmış çocuklardan, süngülerle karnı deşilen hamile kadınlardan, çocukların hun cari

 

Munzur deresinde cesetler altından ezildiklerinden bahsedilmez? 1915′lerden, 6-7 Eylül’lerden, bütün mallarına yurt konulup ceplerinde en zait 20 dolar bırakılan Rumlar’ın sürgün edilmesinden, internetten para kazanmakahiret yolculuğu sebebi şapka takmamak modern olmamak olanlardan, vahit derman olarak isyana yönlendirilen Kürtlerden, Fail-i Meçhullerden 27 Mayıslardan, 12 Eylüllerden, Diyarbakır cezaevinden… ne bahsedilmez? Sonra, tüm bu soruları peş ardıl dizen insanlar, internetten para kazanmak bunlara verilebilecek yegâne bir cevabın olduğuna ve bu cevabın da, resmi tarihlerin özünü faş eden bir cümlede, yürekli cesaret filminin methal kısmında nazir sorulara verilen cevapta nihan olduğuna düşünce getirirler: “Çünkü tarih, kahramanları asanlar aracılığıyla yazılır CHP siyasi bir partiden fazlası, bir anane olarak Türkiye’nin iskeletini (ayakta destekleme manasında değil, internetten para kazanmak seki veren bir iskelet) oluşturan bir oluşumdur. Bu iskeletten memnun olmayan sakin çoğunluklar yani Dindarlar, Kürtler, Ermeniler ve ayrıca Aleviler olarak teker tekerlek azınlık sayılsak dahi kesinlikle hakları gasp edilmiş çoğunluklarız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir