Dr. Ömer Coşkun, tarçının ses tellerini koruyan güçlü bir baharat olduğunu belirterek, günlük hayatta sesini kullananların tarçın çayı içmesini önerdi.
tarcin  Tarçının birçok faydası olduğunu söyleyen Dr. Coşkun, “Tarçın, boğaz ve burun rahatsızlığı yaşayanların imdadına yetişir. Eğer sık sık sinüzitten, faranjitten ve ses tellerinizden şikayetçiyseniz, mutfağınızdaki doğal eczane dolabından tarçını eksik etmemenizi öneririm. Tarçın, Osmanlı mutfağının bile vazgeçilmezidir. Faranjite karşı önleyici gücü ve ses tellerinin tahrişine karşı da koruyucu gücü, içerdiği cineol ve cinnamaldehyde etkin maddelerini aynı anda zengin olarak içermesinden kaynaklanır. Bu iki ana etkin maddenin fonksiyonel olabilmesi için de cuminaldehyde maddesinin desteğine ihtiyacı vardır. Bu üçlü maddenin bir arada aynı bitkide bu zenginlikte bulunması, tarçına önemli bir ayrıcalık kazandırmaktadır” dedi.
Dr. Ömer Coşkun, tarçının ses tellerini koruyan güçlü bir baharat olduğu kaydederek, “Günlük hayatta sesini kullananlara, spikere, öğretmenlere, şarkı söyleyenlere özellikle tarçın çayını haftada birkaç kez içmelerini öneririm. Ancak kabuklu tarçının çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört defayı geçmemelidir. Dönem dönem 15-20 günlük aralar verilerek tüketilirse daha çok etkisini göreceksiniz. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur. Tarçın baharatların içerisinde tanıdığım en güçlü antioksidandır” diye konuştu.
– DR. COŞKUN: “TARÇIN SES TELLERİNİ KORUYOR”
– DR. ÖMER COŞKUN, GÜNLÜK HAYATTA SESİNİ KULLANANLARA, SPİKERLERE, ŞARKI SÖYLEYENLERE TARÇIN ÇAYI İÇMELERİNİ ÖNERDİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir