Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü yardımcısı Dr. Fatih Çelik, “Ülkemiz ve dünyada bağımlılık yapıcı en yaygın madde sigaradır” dedi.
sigara-tutun  Halk Sağlığı Müdürü yardımcısı Dr. Fatih Çelik açıklamasında, “Dünya genelinde bağımlılık yapıcı birinci madde sigara iken sonra diğer uyuşturucu maddeler gelmektedir. Sigara kullanılmaya başlanıldığı andan itibaren kullanan  kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Başta akciğer kanseri olmak üzere bir çok damar hastalığınınsa tek nedenidir.  Diğer sistematik hastalıklara da sebebiyet vermektedir.
Sigara kullananlar insanların hayatları sigara kullanmaya göre daha azdır. Türkiye’de her yıl 110 bin kişi sigaraya direkt bağlı yada etken nedenlerle hayatını kaybetmektedir. Akciğer kanseri ve koah’ın en büyük nedeni sigara kullanımıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan kapalı alanlarda sigara kullanımın yasaklanması gün geçtikçe bir çok alanda yayılmıştır. Sekiz farklı denetim ekibimiz bu kontrolleri yapmaktadır. 2012 yılında 25 bin 206 iş yeri denetlenerek 106 kişi ve 9 işletmeye cezai işlem uygulanmıştır” ifadelerini kullandı
[color-box]  – HALK SAĞLIĞI MÜDÜR YARDIMCISI DR. FATİH ÇELİK:
– “ÜLKEMİZDE EN YAYGIN KULLANILAN MADDE SİGARA”[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir