Kırşehir Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün organizesi ile ‘Hareket Et’ etkiliği düzenlendi.
Etkinlik çerçevesinde yürüyen sağlıkçılar, yürümenin önemine dikkat çekerken Ahi Stadyumunda da farklı etkinliklerle halkı bütünleştirdi.
obezite  Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyon ve Gençlik Spor il Müdürlüğünün işbirliği içerisinde Kırşehir’de kamu kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla Kırşehir Vilayet ek hizmet binasının önünden başlayan yürüyüş, Ahi Stadyumunda sona erdi. Ahi Stadyumunda kurumlar arası bayrak yarışı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gösteri grubu tarafından(Jimnastik, Aikido,Tekvando ve Kick boks) gösteriler yapılırken Düzenlenen bayrak yarışında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği birinci oldu.
Program bilgilendirmesi yapan Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, “Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan  birisidir. Bir halk sağlığı sorunu olmanın yanında, aynı zamanda toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik eder ve gelecek nesillere bir yatırım oluşturur. Kronik hastalıklar ortak risk faktörlerinden birisi olan  fiziksel  inaktivite (fiziksel hareketsizlik), dünya geleneğindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamsında dördüncü sırada yer almaktadır (dünya genelindeki ölümlerin yüzde 6’sı ). Meme ve kolon kanserlerin yaklaşık yüzde 21-25’inin diyabetin yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun ana nedeni olduğunu tahmin edilmektedir. Obezitenin  artmasına neden olan  önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Fiziksel aktivite kan basıncını azaltır, HDL seviyesini arttırır ve kilo kontrolü için anahtar role sahiptir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir