Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, hassas mide problemleri olanların, pekmezle tahin birleşimini bir yemek kaşığı kadar tüketmelerini önerdi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, iftariyelik seçiminde hafif yağlı iftariyelik, kalorisi fazla olmayan ya da midemizi ilk öğünde rahatsız etmeyecek yiyecekler tercih etmemiz gerektiğini belirtti. Özatan, “Özellikle şarküteri ürünlerinin, sucuk, salam, sosisin kalp krizi geçirme riskini yüzde 42 arttırdığı, yüzde 20 oranında da diyabet riskini artırdığı ortaya çıkmış. Dolayısıyla biz işlenmiş ürünleri kullanmak yerine daha sade olanları tercih etmeliyiz” dedi.

tahin-pekmez  “HURMA MUTLAKA SOFRALARIMIZDA YER ALMALI”
Hem kan şekerini en iyi şekilde dengelemesi, hem de bedensel ve zihinsel aktivitelerin olumlu destek görmesi için hurma tüketilmesi gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Özatan, “Hurmanın, kan yapımını kuvvetlendirmesi, unutkanlığı gidermesi, özellikle çocuklarda gelişimin toparlanmasında olumlu faydaları vardır. Bundan ötürü, mutlaka evimizde ve sofralarımızda Ramazan boyunca yer alması gereken bir besindir” ifadelerini kullandı.

“MİDE PROBLEMİ YAŞAYANLAR TAHİN VE PEKMEZ TÜKETİN”
Tahin ve pekmezin iftariyeliklerde vazgeçilmezlerden olduğunu vurgulayan Özatan, “Özellikle pekmez, kan yapımını kuvvetlendirip kalsiyum, magnezyum, potasyum içeriği ve demir içeriğiyle birlikte kan yapımını kuvvetlendirmesi ve yine bedensel faaliyetlerin arttırılmasında büyük görev alır. Pekmezle birlikte tahinin birleşmesi ve bu iki besinin de, en hassas mide problemleri yaşayan kişilerde bile bir yemek kaşığı kadar tüketilmesini öneriyorum” dedi.
[color-box] – MİDE RAHATSIZLIĞINA TAHİN PEKMEZİ
– ÖZEL MEDİCANA KONYA HASTANESİ BESLENME VE DİYET UZMANI ASLI CEMİLE ÖZATAN:
– “HASSAS MİDE PROBLEMLERİ OLANLARIN, PEKMEZLE TAHİN BİRLEŞİMİNİ BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR TÜKETMESİNİ ÖNERİYORUM”
[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir