Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Kırşehir Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Aile İçi İletişim” konulu seminer 25 Ekim 2014 Cumartesi saat 11.30 da Şehri Gül Düğün Salonunda yapıldı.
Program Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Adnan BAYRAKTAR’ ın sendika hakkında genel bilgilendirmesiyle başladı.Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan BAYRAKTAR yaptığı konuşmada “’Yeni Nesil Sendikacılık’ sloganıyla ve insanı merkeze alan bir sendikacılık hedefiyle 14 Ocak 2014 tarihinde yola çıkan Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası olarak sağlık çalışanlarının iş hayatının kalitesine vurguyaparak, kamudaki çalışma şartlarını düzenlemekle yükümlü olanların, kaliteli çalışma şartlarını da oluşturma gibi bir sorumlulukları olduğunu söyledi. Sağlıkçalışanlarını diğerçalışanlardan ayıran en önemli özellik, insan sağlığıyla doğrudan ilgili ve sorumlu olmalarıdır. Bu sebeple sağlık çalışanına düşen de, diğer kamu çalışanlarına göre daha dikkatli ve titiz çalışmaları, yapacakları en küçük bir hatanın telafisinin mümkün olmayan sonuçları doğuracağını unutmamalıdır.” diye konuştu. BAYRAKTAR, “Kamu sağlık kurumlarında iş hayatı kalitesinin ve motivasyonun en yüksek düzeyde tutulmasının hayati öneme sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar’ın değindiği bir diğer konu da vatandaşların vergileriyle finanse edilen kamu kurumlarındaki performans düşüklüklerinin umumun hakkını etkilemesi oldu. “Biz yeni nesil sendikacılık vurgusu yaparak bu yola çıktık. Batıdan ithal edilmiş, siyasi hareketlerin arka bahçesi olan sendikal sisteme bir reaksiyon olarak ortaya çıkmadık. Tarihi ve kültürel kodlarımızın gereğini yerine getirerek, kendi dinamiklerimizden tezahür eden yeni bir sendikal dil ortaya koyarak, aksiyoner ve proaktif bir sendika anlayışıyla üyelerimize ve tüm topluma hizmet götürme amacındayız. Bu dinamiklerimizden bir tanesi de umumun hakkına veya daha yaygın ifadeyle kul hakkına göstermemiz gereken hassasiyettir.” şeklinde konuşan Bayraktar, bu yüzden kamu çalışanlarının performans düşüklüğü yaşamaları durumunda, olumsuzluğu oluşturan sebepleri sendika ve kamu işbirliği ile bertaraf ederek, sağlık çalışanlarının motivasyonlarını en yüksek seviyede tutmak durumunda olduklarını hatırlattı.
Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Sosyolog Mehmet Fatih KILIÇ konuşmasında “İnsan kaynaklı tüm problemlerin altında nefsinden kendine pay çıkarma arzusu olduğunu söyledi. Başkasını düzeltmek istiyorsak buna önce kendimizi düzeltmekten başlamamız gerektiğinden bahseden konuşmacı eğitiminin de çocuğun ana rahmine düşmeden 6 ay evvel ailede başladığını anlattı.Çocuklarımıza nasıl zengin olacağını değil çalışarak elimizdeki imkanlarla nasıl mutlu olunacağını öğreterek, elimizdekilerin kıymetini bilip rabbimize şükretmeyi öğreterek hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatlarını değil kıymetini bilmeleri gerektiğini anlatabiliriz.Aile içi iletişimdeki en önemli faktörlerinSaygı,Güven ve Sevgi üçgeninde olduğunu söyledi.
Katılımın yüksek olduğu seminer sonunda Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar ile Ufuk Sağlık Sen Kırşehir Temsilcisi Mehmet SARAY Sosyolog Mehmet Fatih KILIÇ’a günün anısına plaket takdim etti.Seminer sonunda konuşmacı katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir