Kırşehir’in bilinen en eski sünnetçisi Salih Bircan, bir ayda 500 çocuğu sünnet ederek ‘Erkeklik Belgesi’ verdi. Bircan, ”Eskiden çocuklar sünnet olmaya korkarak gelirlermiş, şimdi ise erkeklik belgesi almaya geliyorlar” dedi.
erkeklik-belgesi  Kırşehir’de 1974 yılından bu yana sünnet yapan ‘Sünnetçi Salih’ olarak tanınan Salih Bircan, bir ayda yaklaşık beşyüz çocuğa erkeklik belgesi verdiğini söyledi. Eskilerde çocukların sünnet olmaya korkarak geldiklerini anlatan Bircan, şimdi çocukların sünnet olmaya belge almak için geldiklerini söyledi.
Bircan, “Mesleğimi diplomalı bir şekilde gelecek nesillere aktarmaya kendimde bir görev bildim. Çocukların kulaktan duyma sözlerle bilinçsiz bir şekilde korkuya kapılmaları hoşuma gitmiyor. Oluşturduğum arşivimle birlikte bir de onlara erkeklik belgesi vermek istedim.
Verdiğim belge hem benim için arşiv yapmamı kolaylaştırırken hem de çocuklarda bir hatıra oldu. Hijyen kurallarına itina göstererek bana gelen çocukların korkularını büromda oluşturduğum atmosfer ile üzerlerinden atarken ailelerinde gönül rahatlığı içerisinde olmalarını sağlıyorum” ifadelerini kullandı.
‘Sünnetçi Salih’ olarak tanınan Salih Bircan’ın 1974 yılından bu yana yaklaşık 12 bin çocuğu sünnet ettiği biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir