Kırşehir, Özel Aşıkpaşa Hastanesinde erken doğan bebek yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’ya hava ambulansı ile sevk edildi.
Başhekim Dr. Cahit Uzunboy, “Erken müdahale yapmasaydık yaklaşık dört saat içerisinde bebek hayatını kaybedebilirdi. Şuan sağlık durumu iyi” dedi.
bebek  Kırşehir’de Kadın Doğum Uzmanı Kadir Kangal’ın takip ettiği G.L (23) 27 hafta sonucunda sezaryen ile bin 200 gram ağırlığında bebek dünyaya getirdi. Başarılı geçen ameliyatın ardında bebekte erken doğum nedeni ile oluşan ‘Akciğerlerinin gelişmemesi’ rahatsızlığı tespit edildi. Bir gece boyunca yapılan müdahale sonucunda bebek daha teşekküllü bir hastaneye sevk edildi.
Yapılan işlem hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Cahit Uzunboy, “Sezaryen ile bin 200 gram ağırlığında bir bebek dünyaya geldi. Erken doğum nedeni ile bebekte ‘Akciğerlerinin gelişmemesi’ sonucunda rahatsızlık oluştu. Hastane ekibimiz bir gece boyunca bebeğe müdahalede bulundu. Bebeğin hayatta kalmasını sağladık. Oluşması muhtemel rahatsızlıkları önlemek adına bebeği hava ambulansı ile daha teşekküllü bir hastaneye sevk ettik. Annenin sağlık durumu iyi inşallah bebekte de bir problem olmayacak” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir