Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları 184 SABİM hattının kapatılması istemiyle basın açıklaması düzenledi.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan hastane doktorlarından Oğuz Kocamış, “Sağlıkta Dönüşüm can almaya devam ediyor. İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem, 30 Kasım 2012 günü, Sağlık Bakanlığı Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra, çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar etti.” dedi.
SABİM hattının kapatılmasını için bütün sağlık kurumlarında protesto eylemi gerçekleştireceklerini söyleyen Kocanmış, Dr. Melike Erdem’in ölümünü asla unutturmayacaklarını söyledi.
Dr. Melike Erdem’in intiharı tüm sağlık camiasını gibi Kırşehir’deki sağlık çalışanları da sessiz kalmadı. Doktorlar protestonun ardından Dr. Melike Erdem için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve alo 184 sabim hattı arayarak bakanlığına bağlı olan bu hattın kapatılmasını istediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir