Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Göktürk 2 uzay uydusunun fırlatılması esnasında yaşanan olaylar, Kent Konseyi ve Öğrenci Meclisi basın açıklaması ile kınadı.
KENT KONSEYÝ GENÇLÝK MECLÝSÝ VE AHÝ EVRAN ÜNÝVERSÝTESÝ ÖÐRENCÝLERÝ ODTÜ OLAYLARINI KINADI  İş Bankası Meydanında yapılan açıklamaya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ve Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Toplulukları katıldı.
Basın açıklamasını öğrenci toplulukları adına Kırşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdülrezzak Soybaş yaptı. Soybaş, “Göktürk 2 uzay uydusunun fırlatılması esnasında yapılan ahlak dışı demokrasi dışı olayları esefle kınıyoruz. Yapılan eylemde amaç hak arayışı veya özgürlük ile ilgili değildir. Şiddet yolu ile illegal yapılara hizmet etmektir. Burada yapılan olayların tamamı Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı bilimsel araştırmayı gölgelemektedir.” dedi.
Öğrencilerin fikir ve eleştirilerini her zaman dile getirmeli bu asla şikayet yolu ile olmamalı diyen Soybaş, “Bu olayların yaşanmasına neden olan ve yaşanan olayları yasal çerçeve sınırına taşımak isteyen meşrulaştırmaya çalışan kesim kamuoyunun dikkatinin orada gerçekleştirilmeye çalışan bir yeniliğin aksine bu tür çirkin davranışa yönelmesine neden olmuştur.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması olaysız şekilde ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir