Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ı sevilen türküleriyle andı.
neset-ertas  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı “Bozkırın Dertlisi” adlı konser, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Konser Salonu’nda düzenlendi. Salon, Ertaş’ın hayranlarıyla hınca hınç doldu. Neşet Ertaş’ın video görüntülerinden derlenmiş bir sinevizyon gösterisiyle başlayan konser, müzikseverlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Ardından konserin ilk bölümünde, türküleriyle tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan ve geçen yıl hayatını kaybeden ünlü ozan Neşet Ertaş’ın en güzel parçaları, Şef Mustafa Özcan yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu tarafından seslendirildi.
Konserin ikinci bölümünde ise müzikseverler anlamlı bir sürprizle karşılaştı. Neşet Ertaş’ın amcasının oğlu Burhan Ertaş, Ertaş’ın dillerden düşmeyen türkülerini Kırşehir’den gelen “Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu” ile birlikte seslendirdi. Konserde büyük ozanın dillerden düşmeyen “Ana Vatanımsın Baba Yurdumsun, Köprüden Geçti Gelin, Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan, Karadır Bu Bahtım Kara, Kendim Ettim Kendim Buldum, Neredesin Sen, Zülüf Dökülmüş Yüze, Dana Dane Benleri Var Yüzünde, Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım, Şu Dağlar Ulu Dağlar, Gönül Dağı, Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber, Hata Benim Günah Benim, Anam Ağlar Başucumda” türküleri seslendirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, konser sonunda Burhan Ertaş ile diğer sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir