Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Bozkırın Tezenesi olarak bilinen ünlü üstad Neşet Ertaş, Kepez Belediyesi ve İç Anadolu Platformu tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde  düzenlenen muhteşem bir konser ile anıldı. “Neşet Ertaş’ı Anma” gecesinde, yöresel sanatçılar tarafından usta sanatçının birbirinden ünlü türküleri ve bozlakları seslendirildi.
Halk Ozanı Dursun Uçar, Anadolu Teber Ekibi ve yöresel sanatçılar Murat Balaban ve Nihat Akçer’in solist olarak katıldığı anma gecesine; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, İç Anadolu  Dernekleri Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Neşet Ertaş’ı Anma” gecesinin özel konuğu ise Neşet Ertaş’ın eşi Leyla Ertaş oldu.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesi, Neşet Ertaş’ın kendi sesinden hayatını seslendirdiği belgesel ile başladı. Gecede; Zahidem, Mühür Gözlüm, Zülüf Dökülmüş Yüze, Şirin Kırşehir, Gönül Dağı ve Ay Dost gibi halka mal olmuş birbirinden değerli türküler ve bozlaklar, izleyenlerin de zaman zaman eşlik etmesiyle coşkuyla seslendirildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü gecede yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasına bir şekilde değer kazandırmış, gönüllerde müstesna bir yere sahip tüm değerleri gelecek kuşaklara aktarabilmek için büyük gayret içinde olduklarını belirtti.Başkan Hakan Tütüncü, türkülerin ve bozlakların unutulmaz üstadı merhum Neşet Ertaş’ı da bu düşünceyle yüzlerce vatandaşın katıldığı bir gecede andıklarını söyledi.
Başkan Tütüncü, programın sonunda Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan’a, Anadolu Teber ekibine ve Halk Ozanlarına teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
İç Anadolu Dernekleri Platformu da Neşet Ertaş’ı anma gecesi düzenlemesinden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir