Kırşehir’den haber çalışması yapmak üzere Mucur ilçesine giden yerel haber muhabirleri, Mucur Belediye Başkanı tarafından darp edildiklerini iddia etti. Başkan Ali Şahin ise suçlamaları reddederek, “Kayıt yapan arkadaşlardan basın kartlarını istedim ve şikayetçi oldum. Darp söz konusu değil” dedi.
ali-sahin-mucur  İddiaya göre sabah saatlerinde haber çalışması için Mucur ilçesine giden Kırşehir Televizyonu muhabiri Sibel Mercimek ve kameraman Samet Genç, İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin tarafından darp edildi. Muhabir Sibel Mercimek, “Haber amacı ile geldik. Önce Belediye Başkanı Ali Şahin’in iki görevlisi yanımıza gelerek belediyeye gelmemizi söyledi. Belediye Başkanı, ‘Arkadaşları getirin’ demiş. Sonra kendisi geldi. Arabadan inerek üzerimize yürüdü. ‘Benden izinsiz kimse Mucur’a giremez’ dedi. Elimizde bulunan kameraya el koymak istedi. Biz de vermemek için direndik. Bu arada burnuma yumruk attı. 10-15 kişilerdi. Kameramızı almaya çalıştılar. Polisler geldi, emniyete gittik” iddialarında bulundu.
Mucur İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin ise yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada muhabirleri darp etmediğini belirterek, “Bu günden yaklaşık bir ay önce basın danışmanımı KTV’de olduğunu söyleyen iki arkadaşımız arayarak randevu istemiş. Arkadaşımız da, ‘Bu hafta için müsait değil. Öbür haftaya randevu verelim’ demiş. Onlar da, ‘Siz hep böyle yapıyorsunuz. Bunun hesabını sorarız’ diye konuşup telefonu kapatmış. O günlerde bunu danışmanım söylemedi. Bir hafta sonra söyledi. Daha sonra aynı arkadaşlar pazar yerimizle ilgili bir haber yaptı. Haberi seyrettim. Haber tek taraflı yapılmış ama biz müdahale etmedik. Hiçbir şekilde de kimseyle bu konuyu görüşmedik. Bugün de kameraman arkadaşın yanında bir bayanla belediye yanında bulunan otları çektiğini bölgede bulunan esnaf arkadaşlarımız söyledi. Biz de merak ettik indik, aşağı. İndiğimde iki genç üzerlerinde yaka kartları ve görev kağıtları olmadan görüntü alıyorlardı. Kendimi tanıttım. Belediye Başkanı olduğumu ve niçin geldiklerini sordum. ‘Biz KTV’den geldik, görüntü alıyoruz’ dediler. ‘Hoş geldiniz’ diyerek basın kartlarının olup olmadığını sordum. Basın kartları olmadan görüntü alamayacakları yönünde bilgim var. Yakınımızdaki İlçe Emniyeti’ne konuyu intikal ettirdim. Karakola giderek şikayetçi olduk. Bayan muhabirin daha önce ameliyat olduğunu öğrendim. Darp söz konusu değildir. Olay, randevu neticesinde istenen şeyleri karşılamamamızdan kaynaklandı. Olmayan bir olayı olmuş şekilde yansıttılar. Adalet gerçeği sonunda ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.
Tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.
– MUHABİRLERDEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA DARP SUÇLAMASI
– MUCUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ŞAHİN:
– “DARP SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir