Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner yaptığı açıklamada Seyfe Gölü’nün son durumunu değerlendirdi.
seyfe-golu-kus-cenneti  Gölün ana besleyicisi olan Seyfe, Horla ve Malya pınarlarından su girişinin olması ve yağışlarında etkisiyle göldeki su seviyesinin yükselmesinin Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ne canlılık getirdiğini söyleyen Çetiner, “Geçtiğimiz dönemde on beş yıl sonra Pelikanlar ve Çeltikçi kuşlarına ev sahipliği yaptık. Kuğularımız gelmişti. Şu an ise diğer kuşların yanı sıra binlerce Flamingoyu ve Turnaları izliyoruz. Dünyada nesli tükenmekte olan kuşlar listesine giren Toy kuşunu görme şansına sahibiz” dedi.
Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin ziyaretçilerinin de artmakta olduğun hatırlatan Çetiner, “Seyfe Gölü’ndeki tuzlu su ve yakınındaki Seyfe Göledindeki tatlı suyun aynı ortamda olmasının büyük bir ayrıcalık olduğunu kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gündeminden Seyfe Gölü’nün düşmemesi ve Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin önemini vurgulamasının büyük bir fırsat olduğunu belirten Çetiner, “Bu güzelliklerin devam etmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra Seyfe Gölü Yönetim Planının ve Sulak alanlar Komisyonunda alınan kararların hızla uygulanması şarttır.

seyfe-golu-kus-cenneti2 Ayrıca göle su akışının devam etmesini, su akışına engel olacak tehditlerin giderilmesi gerekiyor. Göle su akışı sağlayan kanallar üzerindeki engellerin kaldırılması, doğal bir kuş gözlem yeri olan Höyüğe doğal yapısını bozmadan bir seyir terası yapılması, ulaşım yolunun iyileştirilmesi ve Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ni tanıtıcı totemlerin ve yön levhaların yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir