Kırşehir’in Mucur İlçesi Devlet Hastanesinin ameliyathane, çocuk servisi ve eğitim salonu düzenlenen törenle açıldı.
Açılış töreninde konuşan Başhekim Dr. Halim Koçpınar, “Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır, hoşgörü ve sevgi kavramlarını içinde barındıran zor bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve merhamet yatar.Geçtiğimiz birkaç yıla kadar hemşireler sadece bayanlardan seçilmekteydi. Bunun bir nedeni, sizler bir annesiniz, anne adayısınız, sizlerin yüreği merhamet ve sevgi dolu olmasıdır.  Hemşire, acı içinde kıvranan hasta ve yakınına şefkat elini uzatan kişidir. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda hekimin sağ kolu olan, mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren değerli hemşirelerimizin, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
mucur-hastane  Konuşmasında, ”2 Kasım 2012 tarihinde 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı yeniden yapılandırılarak üçlü sac ayağı diyebileceğimiz model ile her ilde Kamu Hastane Birlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kurulmuştur” diyen Koçpınar, şunları söyledi:
”Bu yasa ile Sağlık Bakanlığı Hastaneleri yeni bir yönetim anlayışına geçiş yapmıştır. Bu yönetim anlayışı ile kamu hastanelerinin faaliyetlerinin tek elden planlanması, organizasyonu ve denetlenmesi amaçlanmaktadır. Kanun birçok uygulamayı beraberinde getirmiştir. Geçmişten farklı olarak kurum personelinin atama, nakil, özlük, ücret, emeklilik ve benzeri işlemleri ile kurum hizmetlerinin gerektirdiği her türlü satın alma, kiralama, bakım onarım işlemleri gibi idari mali ve tıbbi hizmetlerin tüm süreçlerinin yürütülmesi her ilde kurulan Birliklerce yapılmaya başlanmıştır.Yeni yapılanma ile hastanelerde kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve atıl kapasitelerinin azaltılmasıyla sağlık hizmet sunumunun iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Hastanelerin hasta bakımında kalitenin ve refahın, konforun artırılması, hizmet kalitesinin istenilen seviyelere çekilmesi, yerinden hizmet vermenin artırılması, sağlık harcamalarında artan maliyetlerin kontrol altına alınması, minimum girdi ile maksimum çıktının alınması önemli hedefler arasında sayılabilir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendirdik. Tespit ettiğimiz en önemli ihtiyaç uzman hekim eksikliği idi. İlk olarak uzman hekim ihtiyacını gidermeyi amaçladık. Nitekim yeni yapılanmanın meyvelerini de en iyi bu noktada aldık. Sayın Genel Sekreterimiz Mehmet Öncel’in verdiği destekler ile Kadın Doğum Hastalıkları uzman hekiminin ataması sağlandı. Çocuk Hastalıkları Uzman Hekimin aylık geçici görevlendirmelerinin yapılması ile çocuk servisinin açılması, KBB uzman hekimlerinin haftada 2 gün görevlendirilmeleri sağlanmıştır. Böylelikle çocuk kadın doğum, dahiliye ve genel cerrahi branşları ile ana branşlarımızı sağlamış bulunuyoruz.Yönetimsel süreçlerde gördüğümüz eksikleri tamamlamaya çalıştık. Kalite yönetim birimini kurarak sadece yönetimin değil tüm personelin bilinçlendirildiği, benimsediği bir kalite yönetimini hedefledik.”
Hastane birimlerinin açılış törenine AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya ile birlikte bir çok sivil toplum örgütü yöneticisi katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir