Kırşehir, Ahi Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen Mevlit Kandili gecesi yoğun katılımla gerçekleşti.  Gecede sahne alan Özel Kılıçaslan İlköğretim Okulu semazen gösteri gurubu beğeni topladı.
ilkogretim  Mevlit Kandili nedeni ile Aşıkpaşa kapalı spor salonunda  Ahi Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen gece hafız Muhammet Bay Bostancının Kur’an Tilaveti okuması ile başladı. Kırşehirlilerin yoğun katılım gösterdiği geceye sivil toplum örgütleri temsilcileri başta olmak üzere Ahi Din Görevlileri Derneği üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitimci Yazar Mustafa Arslan’ın ‘Peygamber Sevgisi’ adlı konferansı ile devam eden gecede Arslan niçin Peygamber efendimizi sevmemiz gerektiğini anlattı. Arslan, “Peygamber efendimizin hayatında şiddet söz konusu değildir. Efendimize eşi onu kıracak bir şey söylediğinde efendimiz eşlerini kırmamak için konuşmaz ve saygısından dinleyerek başka bir odaya giderdi. Hayatı boyunca efendimiz şiddet uygulamamış ve kırgınlık göstermemiştir. Bilinmeli ki bugün tıp profesörlerinin çoğu Kur’an incelerken Müslüman olmuşlar ve efendimizin hayatına hayran kalmışlardır” dedi.
Çok şanslı bir millet olduğumuzu ifade eden Arslan, “Bayrağımız da bulunan Hilal, Allah’ı, Yıldızlar, Efendimizi, Kırmızılar ise Kan’ı temsil eder bu ise Allah’ım Peygamberimin yolunda canım feda olsun demektir” şeklinde konuşarak hıncahınç dolu salondan ayakta alkış aldı.
Program, Grup Hafız tarafından seslendirilen ilahilerin ardından, Kılıçaslan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan semah gösterisi ile devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir