Kürek Federasyonu’nun Hirfanlı Barajı kıyılarında bulunan ve sportif faaliyetlerde kullandığı tesisler, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi.
hirfanli  Federasyonun sadece yaz aylarının belli dönemlerinde kullandığı tesisler artık daha faal hale gelecek. Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlik kamplarına dönüştürülecek tesislerde gençler hem kamp yaparken hem de spor faaliyetlerinde bulunabilecek.
Tesislerin Bakım ve onarımdan geçmesinin ardından gençlerin ilgi alanlarına yönelik aktivitelerin gerçekleştirilebileceği imkanlar oluşturulacak. Tesisin Kırşehir’e kazandırılması ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, “Hirfanlı Barajı kıyılarındaki tesisleri gençlerin hizmetine yönelik kullanmak amacıyla müdürlüğümüz bünyesine kazandıracağımızı söylemiştik. Yoğun çabalarımız sonucunda, sağ olsun valimiz ve  milletvekillerimizin de bize büyük destekleriyle Kürek Federasyonuna ait tesisler bize tahsis edildi. Şu anda oradaki alanın proje çalışmaları başladı. Tahminen 400 ya da 500 kişi kapasiteli olacak ve yaz döneminde gençlere hizmet verecek şekilde Gençlik kamp merkezi haline dönüştürülmesi çalışmaları başladı. Biz bu tesisleri yılın 12 ayı kullanmayı düşünüyoruz, yaz dönemi dışında da federasyon çalışmalarında ve milli takım kamplarında da kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir