Semerkand Aile dergisi Aralık ayında, “Üveylik meselesi”ni kapağa taşıyor

Zordur “Üvey” olmak

semerkand-aile-dergisiCeyda Arın’ın hazırladığı “Zordur ‘Üvey’ Olmak” başlığını taşıyan dosyada üvey ebeveynlerin, çocuğa karşı geliştirilmesi gereken duygusal yakınlık derecesi, çocukla ilgili üstlenilmesi gereken sorumluluklar ve disiplin noktasında bocalamalar yaşadıkları belirtiliyor. Konu ile ilgili “ebeveynler üvey evlatlar üzerinde otorite kurmaya çalıştıklarında diktatör; serbest bırakıp, hayatlarına müdahale etmeme yolunu seçtiklerinde ise umursamaz ve ilgisiz olarak tanımlanmaktan endişe ederler. Fazla özverili davranıp, samimiyet gösterdiklerinde yapmacık, sahte bir imaj bırakmaktan çekinirler” diyen Arın, üvey olma haline mahsus çeşitli sorunları çözüm önerileriyle birlikte okuyucuya sunuyor.

“Evlilik” köşesinde Elife Ateş, evlilikte kimlik meselelerini konu ediniyor. “Çiftlerin evli olmanın sorumluluklarını tam olarak yerine getirebilmeleri için öncelikle ‘eş’ kimliklerini oturtmaları gerekir” diyen yazar “eş” kimliğini oturtamama, “eş olamama” halinin evlilikte yaşanan çoğu sorunun temeli olduğunu belirtiyor.

“Medya Okumaları” köşesinde Gülcan Tezcan: “İslam inancının vazgeçilmez bir gereği olan başörtüsü, siyasi amaçlar için takılan bir sembole indirgenmek istenildi. Özellikle köşe yazarları sıklıkla başörtüsü, türban ayrımı yaparak kafaları karıştırmak için özel bir gayret gösterdi. 28 Şubat döneminde olduğu gibi AK Parti iktidarının ilk yıllarında da başörtüsü bir kısım medya için kullanışlı bir hedef tahtası oldu” diyerek günümüz medyasında “başörtü”nün temsilini ve “başörtü”nün yasak olduğu yıllarda medyanın rölünü ele alıyor.

“Anne-baba Tutumları” köşesinde Perihan Murat, “Hem görsel hem de işitsel duyuları harekete geçiren televizyon çocukların gerçeklik algısını bozabiliyor. Hatta bu durum bazı uzmanlara göre ruhsal ve zihinsel olarak erken ergenliğe bile sebep olabiliyor” diyerek televizyonun, çocuğun fizyolojik ve ruhsal dünyasına verdiği zararlar konusunda ebeveynleri uyarıyor.

Ayrıca Haberiniz Olsun, Az ve Öz, Değerlerimiz, Gençlik, Gençlere Sorduk, Pedagoğum, Psikoloğum, Ev Hali, Mizah, Kültür, Fıkıh, Çocuğu Anlamak, Aile Hatırası, Bebeğim, Sağlık, Lezzet, Bizden Haberler, Bulmaca gibi köşelerle Semerkand Aile bu ay da okuyucuya doyurucu bir sayı sunuyor.

 

Kaynak: Serhaber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir