Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Çanakkele Zaferinin 94. yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.
baskan-bahceci  Bahçeci, “Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nün onurunu yaşıyoruz” dedi.
Mesajında Bahçeci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş vizesinin alındığı Çanakkale Savaşları ve aziz şehitlerimizin anılması ve Çanakkale Zaferi’nin gelecek nesillere aktarılması milletçe görevimizdir. Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Milleti; tarih boyunca gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza atarak canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuştur.
Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlayarak adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktasıdır.
Bizlerin de bugün onların o günkü vermiş olduğu mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlere seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. O gün Çanakkale Savaşı’nda milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir