Kırşehir’de 13-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Neşet Ertaş Sempozyumu’ nu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Selahattin Bekki değerlendirdi.
Salahattin-Bekki Bekki, “Ulusal planladığımız sempozyuma destek artınca uluslar arası gerçekleştirdik” dedi.
Kırşehir’de düzenlenen Neşet Ertaş Sempozyumunu değerlendiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Selahattin Beki, “Neşet Ertaş söz konusu olunca Kırşehir, Kırşehir söz konusu olunca da Neşet Ertaş gelir akla. Bir insan içerisinde yaşadığı kültürle ancak bu denli özdeşleşebilir. Kırşehirlilerin Ertaş’a bir vefa borcu vardı. İnanıyorum ki düzenlenene sempozyumla bu vefa borcu da ödendi. Merhum Ertaş hakka yürüdüğünde devlet erkanı başta olmak üzere herkes Kırşehir’de idi. O gün Rektör hocamıza sempozyum fikrimizi açtık. Rektör Hocamız Kudret Salyam, ‘Hiç vakit etmeyelim. Gereken ne ise hemen yapılsın’ dedi.
Bizlerde bu süreçte sunulan imkanı en iyi şekilde değerlendirdik. Sempozyumu önce ulusal düşünmemize rağmen destek artınca uluslar arası olmasına karar verdik. UNESCO logosu ile ilana çıkınca yurt dışından da birçok bildiri geldi. Neşet Ertaş’ın ölümü Azerbaycan ve Kırgızistan medyasında da geniş yer buldu. Bu durumda bizleri çok mutlu etti. Ertaş’ın yaşadığı kültürü anlatma fırsatımız oldu. Kırşehir ve Üniversitemiz adına sempozyumun olumlu geçtiğini düşünmekteyim. Ölüm yıl dönümünde inşallah sempozyumun kitaplaştırılmış halini yayınlamayı düşünmekteyiz. Emeği geçen her arkadaşımıza teşekkürü borç bilirim” şeklinde konuştu.
– TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ SELEHATTİN BEKKİ ‘NEŞET ERTAŞ SEMPOZYUMU’ NU DEĞERLENDİRDİ
– BEKKİ, “ULUSAL DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ SEMPOZYUM ULUSLAR ARASI OLDU”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir