Turizm Haftası kapsamında, Kırşehir’de Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin fotoğraflarından oluşan resim sergisi açıldı.
Ömer Çetiner’in objektifinden çıkan resimlerin yer aldığı Makissos Otel’deki serginin açılışını Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay yaptı.
SEYGED Başkanı Ömer Çetiner’in doğa sergisinin açılışı ile başlayan etkinliklere Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Gökgül, Makissos Otel Ortaklarından Mehmet Malkoç, Makisssos Otel Genel Müdürü Fatih Ersü, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
seyfe-golu-sergisi  Kutlamaların açış konuşmasını Turizm İl Müdürü Mustafa Gökgül yaptı. Gökgül’ün konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir, turizm konusunda kendi değerleriyle buluşmuş önemli bir yerleşim yeridir. Kırşehir hem kültür hem turizm hem de doğa turizm açısından önemli bir yere sahip. Ahi Evran, Cacabey, Aşıkpaşa, Ahmet Yesevi’nin talebelerinin burada olduğun görüyoruz. Şeyh Edebali’yi görüyoruz. Bu açıdan Ahi Evran Külliyesi son derece önemli. İnşallah yakın zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Ahilik, Kırşehir için son derece önemli. Bunu her kesime aktarmak gerekir. Ahiliği misafirlerimize iyi anlatmamız gerekiyor” dedi. Programda söz alan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, “Haftanın başlangıcını termal yönüyle yeni başlamış olan Makissos Otel’den sizlerde birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Dünya’da sınırlar kalktı ve ülkeler arasında turizm hareketleri arttı. Toplumda refah seviyesinin yükselmesi, insanların yeni yerler keşfetmesi ve insanlarla tanışmasına neden oluyor. Böylelikle tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizde ulaşım, otel ve yemek kültürü alt yapısı ile Dünya’nın sayılı turizm cennetleri arasında yer almaktadır. Ülkemiz 4 mevsimin avantajlarını bulunduruyor. Konukseveriz ve ayrıcalıklı bir ülkeyiz. Ülkemizi ziyaret eden yabancıların sayısı 2012 yılında 32 milyona ulaştı. Turizm sektörü renkli ve hareketli geçiyor. Bu aynı zamanda sektörün canlandırıyor ve istihdama katkı sunuyor. Ülkemizin kalkınması adına döviz girdileri önemlidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından Neşet Ertaş türkülerinin seslendirildiği canlı müzik dinletisi gerçekleşti. Kutlamalar, Makissos Otel’in aşçıları tarafından hazırlanan muhteşem yemeklerinin ikramı ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir