Kırşehir’de göçmen kuşların uğrak yerlerinden Seyfe Gölü’ne yıllar sonra turnalar akın etti.
seyfe-golu-turnalar  Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde bir önceki yıl 4 turna görüldüğü belirtilirken, turna sayının bu yıl 20’nin üzerine çıktığı bildirildi.
Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, dernek binasında düzenlediği toplantıda, “Buradaki ortam düzeldikçe ve su seviyesi yükseldikçe kuş türlerinin de artmaya başladığını görüyoruz. Gün geçtikte kuşlarımızın sayısı da artmakta. Bilhassa son 2 yıldır turnaları görüyoruz. Geçen sene burada 4 çift turna yuva yapmıştı. Şu anda 20 çift turnayı görebiliyorum çünkü turnalar göçmen kuşlardır. Burada fazla kalmazlardı. Ortamın güzelliğinden dolayı turnalar da artık Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde konaklamaya başladı. Yine burada flamingoları, ördekleri görüyoruz. Mevsimi geldiğinde diğer kuşları da göreceğiz” diye konuştu.
seyfe-golu-turnaDernek olarak amaçlarının bu güzelliklerin devam etmesi olduğunu dile getiren Çetiner, ”Su seviyesinin korunması ve su akışının sağlanması için Seyfe Gölü Yönetim Planı’nın eksiksiz olarak uygulanması gerekiyor. Yaz ayları geldikçe göle gelen su miktarı azalıyor. Buharlaşma nedeniyle de göldeki su seviyesi giderek azalıyor. Göldeki su seviyesini artırmak için alınacak bazı tedbirler var. Bunların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bir şeyler yapılıyor ama yeterli değil. Biraz daha hızlandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir