2 gün sürecek olan Uluslararası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Sempozyumu, büyük bir katılımla Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.
neset-ertas  Açılışa Vali Vekili Mehmet Alabacak, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AÜE Rektörü Kudret Saylam ile birlikte protokol üyeleri, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ensar Aslan, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Öcal Oğuz (Gazi Üniversitesi), AEÜ Rektörü Prof. Dr. S. Kudret Salyam, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan birer konuşma yaparak Neşet Ertaş ile ilgili olarak düzenlenen sempozyumun önemini anlattı.
Sempozyumun açılış programında Sanatçı Yazar Bayram Bilge Tokel tarafından Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş konferansı verildi. Sempozyumun gündüz oturumlarının ardından da akşam saat 20:45’te Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından bir konser verilecek.
9’u yurt dışından ve 87’si yurt içinden olmak üzere toplam 96 bildirinin gönderildiği sempozyumda sunulmak üzere; 7’si yurt dışından ve 80’i yurt içinden olmak üzere toplam 87 bildiri Bilim Kurulu tarafından kabul edildi. Kabul edilen bazı bildirilerin çift yazarlı olması sebebiyle toplam 87 bildiriyi sunmak üzere 97 kişi sempozyuma katılacak.
Türkiye’nin 26 farklı şehrinden ve 38 farklı üniversitesinden katılımcıların yanı sıra Rusya Federasyonu, Almanya ve Kırgızistan’dan 1’er kişi, Azerbaycan’dan da 4 kişi sempozyuma bildirileri ile katılıyor.
Oturum Başkanlığını Kırgızistan Çüy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Turduyeviç Kayıpov’un yapacağı oturumda sırasıyla Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Mirzaoğlu, Bakü-Azerbaycan Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Üyesi Doç. Dr. Seadet Şıhıyeva, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulselam Arvas, Kayseri’den Milli Eğitim Bakanlığı mensubu Dr. Saim Ayata ve Arena Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yazar-Şair Soner Demirbaş’ın bildirilerini okuyacaklar.
– NEŞET ERTAŞ DÜNYA’YI BİRARAYA GETİRDİ
– ULUSLARARASI BOZKIRIN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ SEMPOZYUMU BAŞLADI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir