Kırşehir’de Ahilik kültürünün canlandırılması, aktarılması ve yaşatılması amacıyla aylık Yeni Ahiler Dergisi yayın hayatına başlıyor.
yeni-ahiler  Ahilik felsefesini yaşayan ve yaşatan bir Kırşehir için “Yeni Kırşehir’in Yeni Ahileri” sloganıyla yola çıktıklarını belirten derginin Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aydemir, derginin Ocak 2014’te yayın hayatına başlayacağını belirtti.
Kırşehir Medya Haber portalının da editörü olan Aydemir yaptığı açıklamada, “Yeni Ahiler Dergisi’nin Kırşehir’in gündemini belirleyecek yazar kadrosuyla birlikte güncel haberlerin yanı sıra Kırşehir esnafının da sesi olacaklarını ifade etti. Ayrıca Kırşehir esnafının sıkıntılarını, isteklerini ve daha fazla yatırım yapmasını sağlayacak projelerini tanıtma ve yaşatma imkanı bulmaları için gerekli yayınları paylaşacaklarını anlattı. Derginin  https://www.kirsehirmedya.com internet adresinden de takip edilebileceğini belirten Aydemir, zengin içerikle okuyucularının kültür-sanat ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklarını belirtti.
Derginin ana teması Ahilik ve Ahilik Kültürünün günümüz yansımaları ve uygulamaları olacağını belirten Aydemir, bu ana tema etrafında şekillenecek olan derginin Ocak 2014 sayısının kısa süre içinde tüm okuyuculara servis edileceğini ifade ederek desteklerini esirgemeyen Kırşehirlilere de teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir