Kırşehir İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Ahi Evran Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından 08 Mart 2013 Cuma günü saat: 20.00’de Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda Protokol ve halka bir konser verildi.Verilen konsere Milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Şahin, Yaşar Sulu, Ak Parti İl Başkanı Avukat Salih Çetinkaya, Daire Müdürleri, İl Müftü Yardımcıları,İlçe Müftüleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Memur-Sen İl Başkanı, Kamu-Sen İl Başkanı, İşadamı ve Hayırsever Muzaffer Marşap, Din Görevlileri ve öğrenciler ile musiki sever vatandaşlar katıldı.
diyanet    Program Akçakent İlçe Müftüsü Osman Bayram Latifoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi konseri iki ayrı bölümde sunuldu.
İlk bölümde Hüzzam ve Hicaz makamında, birbirinden güzel ilahiler söylendi. Birinci bölümün arasında İl Müftüsü Mustafa Balık bir konuşma yaptı. Balık konuşmasında; “ Gönül Şehri Kırşehir’in güzel insanları İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan Ahi Evran Türk Tasavvuf Musikisi konserine hoş geldiniz. Türk Tasavvuf Musikisi korosunda görev alan bütün arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Söyledikleri birbirinden güzel ilahilerle bizleri mest ettiler. Sözlerime Nabi’nin sözleri ile son veriyorum;
Şahidim arzu semâdır bütün ecrâmiyle,
Âşıkım sıdk ile ben Hazret-i Şâh-ı Rusule.
Yaksa da âh-ı derûnum beni bu hasret ile,
Tâkatı yok dilimin hâlini takrîre bile.
Ey bâd-ı sabâ uğrarsa yolun semt-i Harameyne,
Ta’zîmimi arzeyle Rasûlüs-sekaleyne…
Cenabı Hak Cümlemizi Rasulullah’ın şefaatına nail eylesin. Gülen yüzünüz solmasın, Hepinize katılımlarınızdan teşekkür ediyorum.
Proğramın ikinci bölümünde ise Nihavent, Uşşak ve Rast makamlarında ilahiler seslendirildi. Konserde Koro Şefi olarak görev yapan Ahi Evran Üniversitesi Şube Müdürü Nurullah Soylu yönetiminde gönülleri titreten tasavvuf musikisi korosu izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir