Japonya Kraliyet ailesinden, Altes Prensesi Akiko Mikasa Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Kaman Kaymakam Vekili İbrahim Cengiz’in de katıldığı ziyaret programına Japonya’nın ünlü müzisyenleri ile beraberindeki heyet eşlik etti.

Ziyaretine, Japon Bahçesi ile başlayan Prenses Akiko Mikasa, daha sonra babası Prens Tomohito Mikasa tarafından kurulan Kaman-Kalehöyük Arkeoloji Müzesini gezerek Sachihiro Omura’dan müzedeki eserler hakkında bilgiler aldı.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, Prenses Akiko’yu ilimize bağlı Kaman İlçesinde görmekten ve misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türk-Japon dostluğunun bu faaliyetlerle daha da pekiştiğini belirten Sayın Valimiz; “Japonlar gelenek ve kültürlerine çok bağlı insanlardır. Bizler de Türk Milleti olarak gelenek ve göreneklerimize, örf ve adetlerimize son derece bağlıyız. Kırşehir, birçok medeniyetin buluştuğu, kaynaştığı, kucaklaştığı ve bu medeniyetlerin kültürleri ile yoğrulup bugünlere ulaştığı önemli bir kenttir. Bu topraklar aynı zamanda sizlerin ikinci eviniz. Bu nedenle, Altes Prenses Akiko Mikasa’ya geleneksel Türk sanatlarından biri olan hat ve tezhip örneğini takdim etmek istiyorum. Ziyaretinizin tekrar etmesini temenni ediyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa’nın programı, Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve beraberindekiler ile birlikte Anadolu Japon Arkeoloji Enstitüsü’nü gezmesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir