İlimiz E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü ve tutuklular, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında “Mahpusluk Zor Zanaat” adlı tiyatro oyunu sergilediler.

tiyatroTiyatro gösterisine Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Garnizon Komutanı J.Alb.Türker Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Şeyhmus Yeşiltaş, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. S.Kudret Salyam, Baro Başkanı Av.Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, PMYO Müdürü Müslim Kılıçarslan, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halil İbrahim Demir, savcılar, hakimler, avukatlar ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Tiyatro oyunundan sonra hükümlü ve tutuklularla bir araya gelen Sayın Valimiz, oyunda gösterdikleri başarılı performanstan dolayı kendilerini kutlayarak, düzenlenen bu tür faaliyetlerin mahkumların topluma kazandırılmasında çok önemli işlevi olduğunu söyledi.

Tiyatro oyunu sahnelendikten sonra Sayın Valimiz ve beraberindekiler, hükümlü ve tutukluların atölyelerde ürettikleri çini, ahşap ve tekstil ürünlerini incelediler.

Program, Sayın Valimizin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu binasını inceleyerek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin’den bilgiler alması ile sona erdi.

 

Kaynak: kirsehir.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir