Türk halk müziği sanatçısı ve akademisyen Erol Parlak, Neşet Ertaş’ın hayatını “Garip Bülbül” adlı kitapta kaleme alırken, Kırşehir Belediyesi tanıtıma ev sahipliği yapacak.
garip-bulbul  1 Mart 2013 Cuma günü Makissos Termal Otelde tanıtımı yapılacak olan kitapta, Derviş Abdallar soyundan, ömrü gariplik ile bülbüllük arasında geçmiş, son nefesinde sözümün emaneti diyerek oluşturduğu gönül mirasını teslim eden Muharrem Ertaş’ın oğlu Neşet Ertaş’ın hayatını, sanatını ve eserlerini ele alınıyor.
Değerli Türk Halk Müziği sanatçısı ve akademisyen Erol Parlak’ın kitap tanıtımına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Erol Parlak, çalışmalarında hep Anadolu’nun kültürel zenginliğini vurgulamış, insanı evrensel bir olgu olarak temel alan ve kültürel çeşitlilikleri ifade etmeye yönelik bir tutum sergilemiştir. Bu gün ulusal ve uluslararası birçok projede yer alan ve aynı doğrultuda üreten bir sanatçı olarak, Anadolu ruhunu ve kültür zenginliğini yorulmadan, usanmadan dünya insanlarına aktarmaya devam etmektedir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak Parlak’ın kitap tanıtımına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Parlak, kitap tanıtımının ardından vereceği mini konserle de kulaklarımızın pasını silecek. Tüm halkımıza bu güzel etkinliğe davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir