Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği “Eskitilmiş Kılıç” adlı tiyatro oyunu, Kırşehir’de seyircisiyle buluştu.
eskitilmis-kilic  Kırşehir Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen, senaryosunu Mustafa Akif Ekşi’nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba’nın yaptığı tiyatro oyunu, Abdülhamid Han’ın hatıralarından ve tarihçilerin objektif yorumlarından yola çıkılarak yazılan oyunda tarihe yanlış aksettirilmiş gerçekler, tiyatro sahnesinden izleyiciler ile Kırşehir’de buluşarak çeşitli mesajlar verdi.
Oyuna  Kırşehir Belediye Başkan Yardımcıları Veli Şahin ve Yaşar Sulu, II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu ve proje danışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi.
Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, “Kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediğimiz tiyatrolar ile Kırşehirli vatandaşlarımızın sosyal anlamda eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. 1299 yılında Söğüt’te başlayıp 600 yıl boyunca 6 kıtada hükmeden Osmanlı Devleti’nin padişahlarından Sultan Abdülhamid döneminde gelişen siyasi olayların sahnelendiği bu gösteriyle vatandaşlarımız tarihimizden kesitler izlemiş oldular. Tarihi bilmek geleceğe güvenle bakmayı beraberinde getirir. Biz Kırşehir Belediyesi olarak bütün değerlerimize sahip çıkarak bu tür etkinlikler ile vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir