Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü imza töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
kulliye  İmza törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan,  Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken , Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Kadir Akgül, Bakanlık Bürokratları, Birlik Bürokratları, Kırşehir’den içerisinde sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin de olduğu kalabalık bir heyet ve basın mensupları katıldı.
Tören, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin sunumu ile başladı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci projeyi tanıtan sunumuna başlarken Bakan Yazıcı’ya Ahiliğe ve projeye yaptığı destekten dolayı Kırşehirliler adına teşekkür etti ve bu projenin Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye projesi olduğunu vurguladı.
Protokolün açılış konuşmasını yapan Bakan Yazıcı, Anadolu topraklarının çok zengin bir yapıya sahip olduğunu belirterek, tarihte iz bırakanlar arasında Ahi Evran’ın bulunduğuna dikkati çeken  Yazıcı, “Ahi Evran Külliyesi projesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun destek sağladığını ifade ederek, “12 milyon liralık bütçe sağlanmış oldu. Elbette ki diğer desteklerle de bu projeyi tamamlayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci protokolü imzaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir