Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Img_2187Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç, Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Milletvekilimiz Abdullah Çalışkan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, iş adamları, başta Kırşehirliler olmak üzere çok sayıda Kırşehirli katıldı.

Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç açılış töreninde yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş’ın ününün sadece Kırşehir, Ankara ya da Türkiye ile sınırlı olmadığını söyledi.

Türkiye’nin medar-ı iftiharı, çok değerli merhum sanatçısı Neşet Ertaş’ın isminin merkeze verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç; “Neşet Ertaş, Avrupa’da hatta dünyanın birçok kültür ve sanat merkezinde türküleriyle ve başarılarıyla anılıyor. Bozkırın Tezenesi lakaplı sanatçımız, halk müziğinin özgün isimlerinden biridir. Yine biliyoruz ki o, Kırşehir’de abdallık geleneği ve bozlak kültürünün son temsilcilerinden ve en güzel örneklerinden biridir.” dedi.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak da yaptığı konuşmada, Kırşehirlilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerden biri olan Keçiören’de üstadın adına yakışır bir merkez inşa eden Belediye Başkanı Mustafa Ak ve açılış törenini onurlandıran Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a teşekkür etti.

Neşet Ertaş’ın sanattaki ustalığının yanında, özündeki insan sevgisi ve hoşgörüsüyle, insanları hep iyiye, güzele ve kardeşliğe çağıran, yeri doldurulamaz bir halk ozan olduğunu belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; “Sazı ve sözüyle son yüzyılın en büyük ozanlarından birisi olan kendine has üslubu ve tavrıyla gönül telimizi titreten Neşet Ertaş, yaşadığı tüm zorluklara rağmen sevenlerinin karşısına tebessümle çıkmayı başarabilmiş bir değerimizdir.” diye konuştu.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nin açılışının ardından program, sanatçılarının Neşet Ertaş türkülerini seslendirmeleri ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir