Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ahilik ve Ahi Evran-ı Veli’nin tanıtımı amacıyla Uluslararası Tiyatro Eseri ve Senaryo yarışma düzenledi.
aeu-edu-tr  AEÜ’den yapılan açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nun kararıyla düzenlenen “Ahilik ve Ahi Evran” konulu Uluslararası Tiyatro Eseri ve Senaryo Yarışması’na Bakanlık, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Genel Müdürlüğü, Sinema Genel Müdürlüğü, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ile Şekerbank’ın destek verdiği belirtildi.
Açıklamada, yurt içinden ve yurt dışından katılacak eserlerin, 28 Nisan 2014 tarihine kadar Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezine ulaştırılması gerektiği belirtilerek, yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere Ahilik, Türk-İslam medeniyetinin en önemli teşkilatlarından birisidir. Böyle bir sistemin insanlığa tanıtılmasını görev bilmekteyiz. Bu sebeple Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nun kararıyla tiyatro eseri ve senaryo yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya yurt içinden ve yurt dışından katılmak mümkündür. Yarışma dili Türkçe’dir. Katılmak isteyenler 28 Nisan 2014 tarihine kadar başvurabilirler. Ayrıntılı bilgileri Üniversitemizin www.ahievran.edu.tr ve Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin http: //akam.ahievran.edu.tr web sayfasından öğrenmek mümkündür” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir