Antalya Esnafına Ahiliğin Çağdaş Sosyal ve Ekonomik Yönden Güncelleme Eğitim Projesi kapsamında başlatılarak AESOB işbirliği ile 39 odaya kayıtlı yaklaşık 50 bin esnafın yüzde 10’una ulaşılması hedeflenen eğitimler, devam ediyor.
ahi  Antalya Kırşehir Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına Prof. Dr. Duran Canatan’ın Proje Koordinatörlüğünü yaptığı eğitimleri Kırşehir’den gelen Ahi Baba Mustafa Karagüllü veriyor.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) işbirliği ile düzenlenen eğitimin önemine değinen AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, amaçlarının Ahilik kültürünü yaşatmak olduğunu belirtti. Sevimçok, “Bu proje ile Ahilik kültürünü günümüz şartlarına göre güncelleyerek Antalya esnafını eğitmeyi düşünüyoruz. Antalya merkezde bulunan odalara kayıtlı esnafın en az yüzde 10’una ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız bu proje sayesinde Antalya esnafının ve halkının sorunlarına yardımcı olmaktır. Esnaf için Ahilik kültürünü içeren bir kitapçık hazırladık. Eğitime katılan üye esnafa katılımcı sertifikası da veriyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir