Ahi Evran Üniversitesinde, Üniversitenin Şiir Topluluğu’nun organize ettiği ‘Çanakkale’de Hüzün Çanakkale’de Bayram’ isimli bir şiir dinletisi düzenlendi.
dinleti  Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Sanatçı İdris Altuner’in katılımıyla gerçekleşen programa Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Çanakkale Savaşı’nı anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan programda Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Serdar Çölcü Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Destanı’ isimli şiirini okudu. Çanakkale üzerine yazılmış birbirinden güzel şiirleri dinleyiciler için okuyan İdris Altuner, programda, Çanakkale Destanı ile ilgili türkülere de yer verdi. Üniversite Şiir Topluluğu Başkanı Ertuğrul Maral’ın şiir ve türkü aralarında döneme ilişkin kısa hikayeler anlatarak bilgiler verdiği program salonun da coşkuyla eşlik ettiği ‘Türkiyem’ isimli parça ile sona erdi.
Program sonunda Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener tarafından İdris Altuner’e bir plaket verildi.

– AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDE ŞİİR DİNLETİSİ
– ‘ÇANAKKALE’DE HÜZÜN ÇANAKKALE’DE BAYRAM’ ADLI DİNLETİ İLGİ GÖRDÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir