Kırşehir ‘Ahilik Bayramı’ kutlamaları kapsamında esnaf bayrama davul zurna eşliğinde davet edilirken, Abdal kültürü ile Ahi kültürü birleşti.
abdallar  Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Ahi Baba Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve 14 oda başkanı, esnafı Ahilik Bayramı’na davet etti.
Esnafa Türk bayrağı dağıtılırken, birlik başkanlığınca Ahi helvası ve indirim kartları verildi. Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, ”Kırşehir’de bizler tabuları yıktık. Artık ben değil, biz anlayışında hareket ediyoruz. Türkiye genelinde Ahilik kutlanacak ama Ahiliğin merkezi Kırşehir. Bir hafta boyunca Kırşehir’de kutlamalar yapılacak. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen esnaf bayramı bir tek Kırşehir’de var. Ahiliği anlatan birçok materyal yaptırdık. Kırşehir esnafını bayramına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Belediye Başkan Vekili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve 14 oda başkanımızla birlikte geziyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımı ile açılışı yapacağız. ‘Ahilik kutlamalarını Kırşehir yapamıyor’ anlayışını bizler çürüttük. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi program için gelecek. Kırşehirliler olarak vaatlerimizi kabul ettirme yolundayız. Bilinmeli ki Ahilik olmazsa bizler de olmayız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir