Kayseri’de, 30. Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri Melikgazi Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen etkinlik ile sürdü.
vakiflar-haftasi  Melikgazi Tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Kayseri’de 300 kişilik erkek yurdumuz, Kırşehir’de 300 kişilik erkek öğrenci yurdumuz, Niğde’de 150 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca Kayseri’de 180 aile, Kırşehir’de 183 aile, Nevşehir’de 183 aile ve Niğde’de 195 aile her ay düzenli olarak kuru gıda dağıtımı yapılmaktadır. Bunun yanında yaklaşık 200 fakir ve muhtaç kişiye her ay 395 TL yardım yapılmaktadır. Ayrıca yaklaşık 636 lise öğrencisine ayda 60 TL burs vermekteyiz” diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz ise, “Ecdadımızın gittiği her bölgede sınırlarımız dışında kalan alanlarda dahil olmak üzere orada bu eserleri bulmanız mümkün. Bugün kamunun gerçekleştirdiği hizmetlerin büyük bir çoğunluğunu Vakıflar aracılığı ile yapıldı. Bugün toplumun bir arada yaşamasını sağlayan yardımlaşma duygusunu sağlayan en önemli müesseselerden bir tanesi Vakıflar bulunuyor. Bugün dünyanın dört bir tarafında, ecdadımızın gittiği her bölgede  eğer siz bir yakınlık görüyorsanız bunu sağlayan vakıf müessesesidir” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir