Eczacılık alanındaki son gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla Aksaray ve Kırşehir Eczacılar Birliği tarafından toplantı yapıldı.
Aksaray ve Kırşehir Eczacılar Birliği tarafından eczacılık sektöründeki son gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm yollarının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenlendi.
Aksaray Kırşehir Eczacılar Odası Başkanı Hasan Buminhan Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya Aksaray ve Kırşehir’de faaliyet gösteren eczacılar katıldı.
Hasan Buminhan Yavuz toplantının içeriği ile ilgili bilgiler verirken, son zamanlarda bitkisel ilaçlar ve sigara bıraktırma ilaçları adı altında satışı yapılan ürünlerin Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olması gerektiğini vurguladı.
Piyasada çok sayıda sahte zayıflama ilacı bulunduğunu belirten Yavuz, “Vatandaşlarımız bu tür ilaçları alırken eczacı ve doktorlara mutlaka danışmalı” dedi. Hasan Buminhan Yavuz; “son günlerde adı sık sık gündeme gelen fakat ne olduğu pek belli olmayan bitkisel ilaç adı altında satışı yapılan ilaçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Zayıflama ilaçları çok ciddi reklam kampanyalarıyla içeriğinde ne olduğu pek bilinmediği halde vatandaşlarıa satılmakta. Özellikle internetten alınan zayıflama ilaçlarında vatandaşlarımız sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan her türlü ilaç konusunda eczacılarına ve hekimlerine danışmalarını rica ediyorum. Bunun dışında da sigara bıraktırma ilaçlarında da benzer sıkıntılar söz konusu. Sağlık Bakanlığının desteği ile sigara bıraktırma konusunda yasal olarak satışı yapılabilecek sadece iki tane ürün var.” şeklinde konuştu.
Bu iki ürün dışında ki diğer ürünlerin hepsi sigara bıraktırmaya yardımcı ama sigara bıraktırmada çok etkili olmayan ürünlerden ibaret olduğunu kaydeden Yavuz, ”Bitkisel olarak satılan ilaçlar bitkisel olabilir fakat bitkisel olmaması onun zehirli bir ürün olmadığı anlamına gelmez.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir