Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’deki yüzde 9.99’luk kamu hissesinin, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından alınabilmesi için hazırlıklar bir taraftan hızla sürerken, diğer taraftan da Kırşehir Şeker Fabrikası’na bağlı ekim yapan çiftçiler, son günlerde Kayseri Şeker Fabrikası tarafından gündeme getirilen fabrikaların kiralaması fikrine destek verdiklerini belirttiler.
KIRÞEHÝRLÝ ÇÝFTÇÝLER’DEN, KAYSERÝ ÞEKER FABRÝKASI’NA TAM DESTEK ÖZELLEÞTÝRMEDE ORTAYA KONULAN KÝRALAMA MODELÝ, ÇÝFTÇÝLERDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ KIRÞEHÝRLÝ ÇÝFTÇÝLER, “KIRÞEHÝR ÞEKER FABRÝKASI’NIN KAYSERÝ ÞEKER FABRÝKASI KADAR GÜÇLÜ OLMASI, EN BÜYÜK TEMENNÝMÝZDÝR”  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınan Şeker Fabrikaları arasında, Kayseri Şeker Fabrikası’na en yakın bölgelerde bulunan Kırşehir ve Sorgun Şeker Fabrikaları’nın satışı öncesi, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu tarafından gündeme taşınan satış yerine kiralama modeli ile ilgili kamuoyunda destek sesleri yükselmeye başladı. Özellikle bu görüşün basında ve kamuoyunda yer almasının ardından Kırşehir Şeker Fabrikası’na bağlı üretim yapan çiftçilerden de, yanınızdayız sinyali geldi. Çiftçiler, Kayseri Şeker Fabrikası’nın özelleştirmede artık iyi bir örnek olmasının, kendileri adına da umut verici bir gelişme olduğunu kaydederek, Kırşehir Şeker Fabrikası’nın, Kayseri Şeker Fabrikası gibi köklü bir kuruluş tarafından kiralanma suretiyle hayatına devam ettirilecek olmasının, kendi gelecekleri adına çok önemli bir gelişme olduğunu söylediler.
Bölgede yapılan pancar üretiminin artması, fabrikanın yapılacak modernizasyonlar ile üretim kapasitesinin arttırılması ve çiftçinin tarımsal anlamda daha da desteklenebilmesi açısından, Kayseri Şeker Fabrikası’nın kendileri adına önemli bir kazanım olacağını ifade etti.
Kırşehir’in Mucur İlçesi’ne bağlı Kurugöl Köyü çiftçileri, “Son 2 yıl içerisinde hızlı bir yükselişe geçti. Yeniden Türkiye’nin en büyük şeker fabrikaları arasında ilk sıralarda bulunan Kayseri Şeker Fabrikası’nın, özelleştirilecek fabrikalara talip olması ve özelliklede ortaya koyduğu kiralama modeli ile özelleştirmeye yeni bir proje ile yaklaşması, hepimizin adına umut verici bir gelişmedir.” şeklinde konuştular.
Kırşehir Şeker Fabrikası’na bağlı ekim yapan Nevşehir’in Gülşehir İlçesi, Yeşilöz Köyü çiftçileri ise özelleştirme kapsamında fabrikalara talip olan firmaların, şeker fabrikalarını yönetecek tecrübeden yoksun oldukları endişesini taşıdıklarını da belirten çiftçiler, “Bizler fabrikalarımızın sektör dışında faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından satın alınarak yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Bizler, bu işin ehli, sektörde uzun yıllar tecrübesi ile emek sarf etmiş, bu sektöre hizmet etmiş ve yöneticisi oldukları fabrikaları ve çiftçilerini kalkındırmayı başarmış yöneticilerin, bu fabrikalara talip olmasını istiyoruz. Son günlerde Kayseri Şeker Fabrikası tarafından gündeme getirilen kiralama modeli ile hem bu fabrikalara talip olan insanların yatırım yapabilmek için daha fazla pay ayırabilme, hem de aldıkları sorumlulukları yerine getirmeleri anlamında, kiraladıkları süre içerisinde çiftçiye daha fazla destek verebilme imkanları olacağı kanaatindeyiz. Eğer bu fabrikaları alacak birileri varsa, onlar da yine başarıyı yakalamış fabrikalar olmalıdır. Kayseri Şeker Fabrikası da bölgede, bize en yakın ve bizi en çok anlayan şeker fabrikasıdır.” şeklinde konuştular.

– KIRŞEHİRLİ ÇİFTÇİLER’DEN, KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI’NA TAM DESTEK
– ÖZELLEŞTİRMEDE ORTAYA KONULAN KİRALAMA MODELİ, ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ
– KIRŞEHİRLİ ÇİFTÇİLER, “KIRŞEHİR ŞEKER FABRİKASI’NIN KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI KADAR GÜÇLÜ OLMASI, EN BÜYÜK TEMENNİMİZDİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir