Kırşehir Belediyesi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güneykent Müstakil evler civarına 52 adet Şekerakça ağacı dikilecek.
KIRÞEHÝR’DE 52 ADET ÞEKERAKÇA AÐACI DÝKÝLECEK  Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada 52 adet Şekerakça ağacı dikimi gerçekleşecektir.
Yeşilin ve ağaçların tanınması, doğanın öneminin anlaşılması açısından ‘Okullar Hayat Olsun’ projesine başladıklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “İçinde yaşadığımız doğa bizim için çok önemli. Biz doğaya iyi davrandığımız müddetçe sağlıklı ve mutlu yaşarız. İnsanların ve bütün canlıların yaşamında ağaçların, ormanların önemi büyüktür. Aldığımız nefesin, kullandığımız eşyaların, ürünlerin birçoğu ağaçlardan elde edilmektedir. Bu yararlarının yanında ağaçlar bulundukları yerleri güzelleştirir. Güzelleştirmenin yanı sıra büyük bir zenginlik kaynağıdır. Bulundukları yerlerin görünümünü değiştirip, yeşil görüntüsü ile çevreye ferahlık verir.” dedi.
Bahçeci, “Biz de Kırşehir Belediyesi olarak ağaçlandırma çalışmalarına çok önem veriyoruz. Okulların bahçelerinde ağaçlandırma çalışmalarını başlattık. Bilindiği gibi ağaç dikme mevsimi kış aylarında bu günler ve mart ayıdır. Şimdi de şehrimizin çeşitli yerlerinde başlattığımız bu çalışmalarla şehrimizi zenginleştirip, güzelleştiriyoruz. Bütün bu çalışmalarla ağaç konusunda bilincin oluşmasını istiyoruz. Vatandaşların da bu konuda daha bilinçli olması ve çevreyi önemsemeleri yeni nesillere güzel bir çevre bırakmak açısından önemlidir. Bu yüzden hep birlikte el ele verip bize hayat sağlayan doğamızı koruyalım, sahip olduğumuz çevrenin kıymetini bilelim.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir