Hazreti Muhammed´in doğumunun 1442. yıldönümü nedeniyle İlimiz Merkez Hoca Ahmet Yesevi Camiinde Kırşehir İl Müftülüğü tarafından bir proğram düzenlendi.
kirsehir-mevlid-kandili-programi    Akşam namazını müteakip vatandaşlar Hoca Ahmet Yesevi Camisini doldurdular. İl Vaizi Erol Kılıç tarafından yapılan vaazı vatandaşlar ilgi ile dinlediler. Yatsı Namazından sonra başlayan proğramda Hoca Ahmet Yesevi camiinde yer bulmak neredeyse imkansızdı. Erkenden yer bulabilmek için eşleri ve çocukları ile camiye gelen vatandaşlar düzenlenen proğramı ilgi ve beğeni ile takip ettiler..
Kandil sebebiyle namaz çıkışında İl Müftülüğü ve Kırşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlar da bulunuldu. Camiyi dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.
Kırşehir İl Müftülüğü Ahi Evran İlahi grubunun okuduğu Mevlidi Şerifler ve söyledikleri birbirinden güzel ilahilerle vatandaşlar mest oldular. İl Vaizi Şinasi Öztürk ‘ün yaptığı dua ile proğram sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir