Japonya Büyükelçiliği ve Ahi Evran Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Kırşehir’de Japon Filmleri Günü’ isimli etkinlik gerçekleştirildi.
8 Aralık Cumartesi günü saat 11:45’te AEÜ Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Japon Büyükelçiliği Kültür Bölümü Başkanı ve Başkatip Mr. Shigeru Kıkuma, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, Büyükelçi Danışmanı Dr. Sawako Kanaı, İkinci Katip Ms. Tokiko Ohmaru ve Ayşem Dündar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Üç ayrı filmin gösterileceği etkinlikte filmler Türkçe ve İngilizce altyazı ile izleyicilere sunuluyor. Etkinliğe üniversite personeli ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, etkinlik ile kültürel işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Japon Büyükelçiliği Kültür Bölümü Başkanı ve Başkatip Mr. Shigeru Kıkuma ise, aynı türden etkilikleri sadece Ankara’da düzenlediklerini fakat Kırşehir’de kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, Kırşehir’de olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.
Etkinlikte, “İyi Uçuşlar”, “Güney Kutbundaki Aşçı”, “Saniyede Beş Santimetre” isimli filmlerin gösteriliyor. Etkinlik kapsamında Japon Büyükelçiliği Kültür Bölümü Başkanı ve Başkatip Mr. Shigeru Kıkuma’ya Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener tarafından günün anısına plaket ve çiçek verildi.
Bir süre önce vefat eden Türk Dostu Japonya Prensi Tomohito Mikasa ile başlayan ilişkiler kapsamında geliştirilen bağlantılar sonrasında Japonya hükümetinin desteğiyle yapılan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi Japonların ve Türklerin ilgi gösterdikleri bir yer olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir