Kırşehir’de yeni kurulan alabalık çiftliği ürün vermeye başladı. Çiftlikte yılda 800 ton alabalık üretileceği belirtildi.
KIRÞEHÝR’ÝN ÝLK ALABALIK ÇÝFTLÝÐÝ ÜRÜN VERMEYE BAÞLADI YILDA 800 TON ALABALIK ÜRETÝMÝ YAPILACAK  Gürdal Su Ürünleri tarafından Kırşehir’in Akpınar ilçesi Çelebiuşağı köyündeki Karaova Baraj Gölü’nde proje kapsamında kurulan alabalık çiftliğinin proje mühendisi Serkan Bektaş, faaliyete mart ve nisan aylarında başladıklarını belirterek, “Şu anda balıklarımız yetişmiş durumda. Sevke başladık. 800 tonun yaklaşık 600 ton kadarını gönderdik. Şu an tesisimizde 200 ton kadar balığımız kaldı. Bu balıkların yüzde 80’nini yurt dışına gönderiyoruz, yüzde 20’sini ise iç pazara veriyoruz. Burası bizim ilk senemiz. Tabii bunu bir acemiliği var ve bazı dezavantajlarımız var. Gelirken görmüşsünüzdür. Gerekli yerlerle görüşüldü fakat yolumuz sıkıntılı. Tesisimizde ufak tefek sorunlar oluyor mutlaka ama kendi çapımızda halletmeye çalışıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. İlk senemiz olması bizim içi bir dezavantaj ama bundan sonrasının hem Kırşehir için hem bu civardaki köyler için hem Akpınar için büyük avantaj olacağına inanıyorum. Bu büyük bir yatırım. Bu yatırım Karaova Barajı ile kalmayacak. Yılbaşından sonra Çuğun Barajı ve Sıdıklı Barajı’nda projelerimiz var. Yeni yıl ile birlikte onları da faaliyete geçireceğiz” dedi.
“Alabalık her barajda yetiştirilebilir mi?” sorusuna cevap veren Bektaş, “Barajın kriterlerini öğrenmek gerekiyor. Özellikle yaz dönemi mi, kış dönemi mi yapacağınıza bağlı. Yazın suyun çok sıcak olmaması gerekiyor. Bizim burada ilk senemiz olduğu için bir acemiliğimiz vardı. Su 26 dereceydi ama biz 26 derecede balığı canlı tutabildik. Elimizden gelen en az zayiatı vererek atlattık. Bunun için bir ön araştırma yapmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Gürdal Su Ürünleri Şirketi’nin mevcut projelerini geliştirerek daha köklü ve kalıcı bir büyüme hedeflemekte olduğunu kaydeden Bektaş, “Balıkçılık ve gıda sektöründe ülke ve dünya standartları çerçevesinde sağlıklı ve kaliteli alabalıklar yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Alabalıklar, özel tasarlanmış kutularda şoklandıktan sonra sevk ediliyor. Çalışanların çevre köylerden olması ise bölgede istihdamın artmasına katkıda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir