Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde ekmek üretiminde, dağıtımında ve satış aşamalarında çalışan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandı.
egitim  Kırşehir ESOB toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Başkanı Bahamettin Öztürk ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin başta olmak üzere, kurs verecek yetkililer ve kursiyerler katıldı.
İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde bütün Kırşehir’in ilçelerinde ve il merkezinde Genel Gıda Hijyen Eğitimine başladı. Hijyen belgesine sahip olmayan kişiler ne ekmek üretebilecek ne de ekmek satabilecek. Belgesiz ekmek satanlara ise büyük cezalar gelecek.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Başkanı Bahamettin Öztürk, çevre illerde katılımın az olduğunu söyleyerek, “Ahi esnafı her zaman olduğu gibi hijyen eğitiminde de yüksek duyarlılık göstererek 800’den fazla başvuru yaptı. Eğitim her kesime fayda sağlayacaktır. Duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Öztürk, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen “Genel Gıda Hijyen Eğitimi”nin yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Konfederasyon arasında İşbirliği Protokolü imzalandığını kaydetti.
Eğitime, fırınlar, pastaneler, pideciler, bakkallar, hamurkar, pişirici, dağıtım ve satış personeli ile işyeri sahipleri katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir